top of page
Untitled


Ervaar de kracht van de kudde.

Wat houdt coaching met paarden in?

Midden in het bos ontvang ik je tussen de paarden. Na een kennismaking gaan we aan de slag met jouw coachvraag. 
Dit doen we doormiddel van verschillende activiteiten met de paarden uit te voeren, denk aan contact maken, leiden, verzorgen enz.
  Doordat je (tijdelijk) onderdeel bent van de kudde, zullen de paarden direct reageren op hetgeen dat zich in jou afspeelt. Dit omdat een kudde paarden (vluchtdieren) alleen kan overleven wanneer alle leden van de kudde in balans zijn.
Als het zo is dat jij het één voelt maar het andere uitdraagt ben je voor paarden niet te begrijpen omdat zij geen onderscheid maken tussen wat ze denken of voelen. Ze kunnen niet ‘’net alsof doen” en zullen ten alle tijden reageren vanuit hun gevoel. Op deze manier worden jouw innerlijke processen liefdevol maar duidelijk aan je teruggegeven. Ook kun je van hun feedback profiteren wanneer je een keuze wil maken, wil experimenteren met ander gedrag of (systemische) patronen bloot wil leggen. 
De sessie vinden altijd buiten plaats, zorg dus voor kleding en schoenen die passen bij het weer en een beetje vies mogen worden.
Tijdens een coachsessie voor volwassenen gaan we nooit op de paarden zitten maar blijf je met je beide voeten op de grond.

Uit je hoofd, in je lijf. 
We moeten door de dag heen veel informatie en indrukken verwerken waardoor ons hoofd soms overuren maakt. Dit kan klachten veroorzaken zoals; moeilijk in slaap komen, piekeren of lichamelijke ongemakken. Omdat paarden enkel en alleen in het hier nu leven én daar naar handelen, zijn zij ideale leermeesters om ons (weer) te laten ervaren hoe ons lijf voelt. Doormiddel van de unieke combinatie van paarden en mijn kennis en ervaring op het gebied van mindfulness kan ik jou helpen om weer lekker in je lijf te komen.


Een moeilijke keuze.
Zit je met een vraag? Of sta je voor een keuze? Wil je van baan veranderen, twijfel je of jouw liefdesrelatie nog bij jou past of sta je voor een andere keuze? Ik ben er van overtuigd dat iedereen zijn eigen antwoorden in zichzelf heeft. Maar hoe kom je bij deze antwoorden? Bij jouw antwoorden? De paarden en ik kunnen jou daarbij ondersteunen. 

Je kunt bij de Hindeberg terecht voor een eenmalige sessie of voor een traject van meerdere sessies.


Deze mensen gingen jou voor en zeiden over de Hindeberg:

"Ik vind je een hele bijzondere coach - iemand die meekijkt naar hoe ook de ziel beweegt ten opzichte van het vastzittende lichaam (dat niet altijd mee kan komen). Dat is een gave. Ik voel dat je dwars door me heen kijkt. Dat hebben niet veel mensen. Je vaart op wat je ervaart, luistert, kijkt en durft stilte te laten vallen. Dat is een kunst op zich. Het kan namelijk ongemakkelijk voelen, maar juist door dit ongemak komen dingen in beweging. Bestaat de ruimte om de emotie te voelen. Ik meen het oprecht dat je een bijzonder gave hebt."
-
''Ik kwam heel energiek en tevens ontspannen thuis. De aanraking van het paard heeft mij ontspanning in mijn lichaam gegeven. De vragen die Julia stelde en de opdrachten die zij gaf hebben er voor gezorgd dat ik uiteindelijk volledig uit gevoel kon handelen."
-
''Het paard was ontzettend lief. Julia heel professioneel. Het was een ervaring die veel indruk heeft gemaakt, vanwege het openleggen van mijn persoonlijke karaktertrekken en gedragingen."
-
''Prettige sfeer. Julia is rustig en betrokken, ze zette mij door mijn eigen handelen en praten verder aan het denken waar ik zelf steeds vast liep. Seadis was super. "
-
''Fijne omgeving, prettige gesprekspartner, uitnodigend om open te zijn. Fijne manier om met mijzelf geconfronteerd te worden."
-
''Het voelde compleet aan. De open geborgenheid, de rol van dier naar mens en visa versa. In mijn geval draagt Alice ook een flinke bijdrage. Zo mooi dat de dieren ook bij de intake aanwezig waren."
-
''Alles aan de sessies is mij goed bevallen, Julia, de paarden, plek, de hond, de rust en veiligheid of beter gezegd de geborgenheid."
-
''Mij is de openheid, ontspannen sfeer, prachtige omgeving en de vrijheid om zelf te kiezen enorm goed bevallen tijdens de sessies. "
-
''Julia straalt rust uit en voert op een prettige, ontspannen en natuurlijke manier een gesprek."


Wil jij zelf een sessie met de paarden ervaren? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Coaching en inspiratie voor volwassenen : Diensten
bottom of page